Mobil arborrning

Arborrning

Arborrning är en bearbetningsmetod man använder för att återställa utslitna lagerlägen till ursprunglig originalstorlek. Metoden är vanlig när godset som behöver repareras är för stort eller otympligt för att bearbetas i vanliga maskiner. En hållbar och lönande lösning som är lika effektiv på skogs- och entreprenadmaskiner som på båtar, i sågverk m.m.

Hur går det till?

Först monteras arborrverket på godset, horisontellt eller vertikalt beroende på vad som ska åtgärdas. Sedan svarvar man ur det skadade hålet. Därefter svetsar man på så mycket som behövs, för att kunna svarva upp hålet till den diameter som önskas. Vårt arborrverk klarar upp mot 300mm.

Genom arborrning återfår hålet sitt ursprungsmått på ett mycket hållbart och precist sätt. Man slipper dyra specialaxlar eller bussningar, och kan t.o.m. återskapa en bättre passform än det var original.

Har du svårt att flytta maskinen till oss?

Inga problem – med vårt mobila arborrverk kan vi komma ut till dig i fält. Vi har mångårig erfarenhet och kunskap av den speciella teknik som krävs vid arborrning. Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa just Er!

För mer information

Ring oss på telefon: 019-277 22 00 eller mejla
till stefan@berggrens.se